Summit ADC ukáže, jak zpracovat brief za 48 hodin

pondělí, 04. dubna 2016, 08:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Již tento čtvrtek 7. dubna proběhne vyhlášení vítězů soutěže ADC Creative Awards. Přes den ho poprvé v historii doprovodí konference pod názvem „Be Creative or Die“, která se bude konat ve Velkém sále na Novoměstské radnici.

ADCCA2016_KV

Konference bude rozdělena do dvou částí. Na první, jež bude zadarmo, představí přihlašovatelé své nominované práce v kategorii Integrated Campaign. Na druhé části, kde bude vstup zpoplatněn, vystoupí například Abraham Asefaw z The Pop Up Agency, Greg Quinton z The Partners, režisér a designér Greg Barth ze Soulgrafix a Šimon Šicko, CEO Pixel Federation.

Abraham Asefaw z The Pop Up Agency představí, jaké to je zpracovat brief za 48 hodin. Své posluchače chce navést na nové způsoby práce a ukázat jim, jak během kreativního procesu nacházet neobvyklé úhly pohledu. Kromě přednášky povede Abraham Asefaw na podobné téma také workshop.

Graig Goldham představí knihu In Loving Memory of Work, která vizuálně mapuje stávku britských horníků v letech 1984–1985. Publikace, při jejímž tisku byl využit i uhelný prach, si připomíná 30. výročí této události. Do knihy přispěl mimo jiné laureát Turnerovy ceny Jeremy Deller, designéři Ian Anderson, Ken Garland, Jonathan Barnbrook a kritik Rick Poynor.

Dnes již klasickou knihou o grafickém designu – A Smile in the Mind – se  bude zabývat Gred Quinton z The Partners. Šimon Šicko ze společnosti Pixel Federation prozradí, jak vytvořit úspěšnou free-to-play mobilní hru. Přednáška je jen pro plnoleté. Švýcarský designér Greg Barth ze Soulgrafix nechá nahlédnout do zákulisí svého tvůrčího procesu, technik i experimentování.

Více informací o summitu naleznete zde.

-stk-