TV kanály AXN distribuuje v ČR a SR Axocom

úterý, 12. dubna 2016, 11:17 Aktuality, TV MediaGuru

Mediální společnost Axocom bude na českém a slovenském trhu zastupovat kanály provozované společností AXN Europe. Vedle AXN a AXN HD zaměřeného zejména na seriálovou a filmovou tvorbu k nim náleží také na krimi zaměřený AXN White a dobrodružný AXN Black.

Axocom bude pro AXN působit v roli exkluzivního distributora. "AXN si za léta svého působení ve střední Evropě zajistila pevné postavení na obou trzích a širokou základnu věrných diváků. Axocom tak vstupuje do nové éry svého působení s ještě silnějším klientským portfoliem, díky němuž dokáže vyhovět požadavkům operátorů na všech trzích, kde působí," uvedla ředitelka Axocom Erika Luzsicza.

Letos na jaře přichází kanály AXN s aktualizovanou vizuální identitou, jejíž podoba odpovídá současnému programovému zaměření skupiny. Nová identita zahrnuje novou podobu loga a dalších grafických prvků.

Nabídka AXN v České republice a Slovensku zahrnuje mj. seriály Jak prosté, Vzpomínky či Vražedná práva, stejně jako původní produkci jako Hannibal či Bez hranic. Celkové portfolio AXN zahrnuje 49 kanálů v 62 zemích a 19 jazycích.

Axocom je mediální společnost zaměřená na televizní trh, vizuální obsah a mobilní aplikace ve střední a východní Evropě. Od svého vzniku roku 2013 poskytuje řadě regionálních i globálních televizních společností široké spektrum služeb včetně distribuce, marketingu, analýz, obchodní podpory a vývoje aplikací pro monetizaci obsahu.

Mezi stávající klienty společnosti patří například Viacom (mj. MTV Hits, MTV Dance, MTV Rocks), AETN (Crime and Investigation, H2, History), JOJ Group (JOJ Cinema) nebo Sapphire Media (Hustler, Private TV, Redlight).

-čtk-