Česká televize začala natáčet TV film Monstrum

pondělí, 16. května 2016, 09:59 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize začala natáčet televizní film Monstrum režiséra a scenáristy Viktora Polesného. Snímek bude vyprávět příběh sochaře Otakara Švece (Jan Novotný), který v padesátých letech minulého století zvítězil v soutěži o vybudování Stalinova pomníku. Na pražské Letné tak pro účely natáčení v těchto dnech vyroste maketa skupinového sousoší.

„Leitmotivem filmu bude niterné, sugestivní spojení intimního milostného vztahu manželů Švecových s ohromnou, nelítostnou masou žuly, která se postupně stává absurdním symbolem zániku nejen pro ně samotné, ale i pro celou společnost,“ říká kreativní producent Jan Lekeš, v jehož tvůrčí producentské skupině film Monstrum vzniká.

Maketa dobově největšího sousoší v Evropě vznikala několik měsíců v dílnách na Kavčích horách. Natáčení Monstra odstartovalo u Mladé Boleslavi. Kromě místa, kde Stalinův pomník ve své době stál, se bude natáčet také v dalších pražských lokacích, jako jsou Ledeburské zahrady, Střelecký ostrov, v Národním památníku na Vítkově nebo na Akademii výtvarných umění.

Stavba Stalinova pomniku

-mav-