Ekonomickým ředitelem ČRo bude Roman Kohout

středa, 25. května 2016, 15:13 Aktuality, Rádio, Lidé MediaGuru

Novým ředitelem Ekonomiky a správy Českého rozhlasu se od 20. června stane Roman Kohout, který do veřejnoprávního sektoru přichází z pozice finančního ředitele společnosti Auto Corson.

Roman Kohout, nový ekonomický ředitel Českého rozhlasu
Roman Kohout, nový ekonomický ředitel Českého rozhlasu

„Řízení Ekonomiky a správy Českého rozhlasu je pro mě velkou profesní výzvou. Na nové pozici se zaměřím se na rozvoj klíčových oblastí ekonomiky a správy a budu klást důraz na to, aby byl Český rozhlas i nadále v dobré ekonomické kondici a současně aby bylo jeho hospodaření zcela transparentní,“ uvedl Roman Kohout.

„Roman Kohout přichází do rozhlasu z externího prostředí s řadou cenných profesních zkušeností v ekonomické i finanční oblasti. Jsem přesvědčen, že mu tyto zkušenosti pomohou v zajištění odpovědného hospodaření a efektivního využívání finančních prostředků, které jsou naprosto zásadní pro to, aby rozhlas mohl co nejlépe plnit službu veřejnosti,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Roman Kohout v posledních několika letech působil jako projektový manažer v oblasti restrukturalizací a strategického projektového řízení. Strategické projekty vedl například v rámci skupiny ČSOB, mezinárodní akviziční projekty řídil v PPF Group. Působil rovněž ve společnostech Ernst & Young, OP Prostějov či Clevermaps. Vystudoval fakultu strojního inženýrství na ČVUT.

-stk-