Ladislav Šticha je mluvčím Ministerstva zdravotnictví

úterý, 24. května 2016, 14:47 Aktuality, PR MediaGuru

Ministerstvo zdravotnictví má ode dneška nového tiskového mluvčího. Stal se jím bývalý mluvčí České televize a ministerstva obrany Ladislav Šticha. Na pozici vystřídal Štěpánku Čechovou. ČTK to řekl ředitel odboru komunikace s veřejností Jan Štoll. Čechová se podle něj sama rozhodla po dvou letech ukončit spolupráci.

"Za odvedenou práci jí děkujeme, nicméně rozhodla se pokračovat ve své profesi jinde a na její funkci nastupuje Ladislav Šticha," uvedl.

Bývalý novinář Šticha získával profesionální zkušenosti deset let jako televizní redaktor a od roku 2003 na pozicích tiskového mluvčího nebo manažera PR a komunikace.

"Ministerstvo zdravotnictví patří bezesporu ke klíčovým úřadům státní správy s mimořádně silným dopadem na životy každého z nás. Komunikace s veřejností je tady velmi důležitá a bude mi ctí k ní přispět svými zkušenostmi," uvedl v tiskové zprávě Šticha.

Novému mluvčímu ministerstva zdravotnictví je 46 let, je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho zájmy patří historie, literatura faktu a sport.

-čtk-