O2 TV Fotbal bude mít dva přenosy z české ligy

čtvrtek, 19. května 2016, 14:29 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

V srpnu odstartuje první z avizované trojice tematických kanálů O2 TV. O2 TV Fotbal nabídne druhý přenos z české ligy, zápasy týmů z Premier League nebo ligové poháry ze Španělska, Itálie a Francie.

Z české nejvyšší fotbalové soutěže se od nové sezóny vysílání rozšíří na dva přímé přenosy z každého ligového kola. Vedle toho se připravuje speciální šedesátiminutový pořad, který divákům nabídne ucelený přehled o všech odehraných zápasech, zajímavé hosty nebo rozbory klíčových událostí z celého víkendu.

„Synot liga a Liga mistrů patří ve sledovanosti a popularitě k tomu nejžádanějšímu na trhu. I proto jsme se rozhodli zajistit exkluzivní práva na další volbu z české ligy. Zejména s ohledem na to, že nová samostatná liga přinese větší transparentnost a velký důraz na profesionalitu. Novinkou budou také videorozhodčí, k čemu chce O2 TV výrazně pomoci svojí technologií. Od srpna pak poběží klubové televize nejlepších týmů z Premier League, Serie A nebo Primera División. Kromě ligových a pohárových duelů budou moci diváci nahlédnout do zákulisí klubů s bohatými magazíny, pohledy na tréninky, rozhovory s hráči či preview k zápasům,“ uvedl k novým akvizicím David Duroň, ředitel O2 TV.

V současné době jsou podepsány televize anglických velkoklubů jako Manchester United TV nebo Arsenal TV, dále katalánská Barca TV a italská Juventus TV. Dále uzavřela O2 TV tříletý kontrakt na přímé přenosy nejlepších zápasů Španělského a Italského fotbalového poháru, a to včetně Superpohárů. Celý balíček doplní Francouzský ligový pohár a mezistátní přípravná utkání na Euro 2016 (například Skotsko - Itálie, Rakousko - Nizozemí, Španělsko-Gruzie a další).

Součástí nové O2 TV Fotbal bude rovněž multidimenze s možností výběru z utkání Ligy mistrů či pohledů kamer. „Nově připravujeme pro první českou ligu speciální MD kanály s živými statistickými informacemi o hráčích a speciálním virtuálním pohledem na utkání,“ prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 Sport.

-stk-