Post Bellum v komiks kampani láká na běh

středa, 11. května 2016, 16:19 Aktuality, Reklama MediaGuru

Obecně prospěšná společnost Post Bellum spustila kampaň k fundraisingovému Běhu pro Paměť národa, který se uskuteční o víkendu 10. – 12. června v oboře Hvězda v Praze. Akce se koná u příležitosti deseti let vysílání rozhlasového pořadu Příběhy 20. století, který vychází ze sbírky autentických svědectví Paměť národa a vypráví osudy lidí, jichž se dotkly dějiny minulého století.

Kampaň kombinuje kresby komiksového výtvarníka Vojtěcha Šedy s fotografiemi Lukáše Žentela, které zasahují patrony běhy z řad osobností kulturního a sportovního života do fiktivní ulice měnící se v čase. Zvoleny jsou čtyři nejzásadnější momenty 20. století: protektorát, rok 1968, období normalizace a rok 1989.

beh_pn_1200x628-krobotova

Patrony běhu s mottem „Běžím pro Paměť národa“ se stali olympionici Vavřinec Hradilek a Eva Samková, herečky Lenka Krobotová, Petra Nesvačilová, Linda Rybová, Aňa Geislerová a také její sestry Ester a Lela Geislerovy, novinář a komentátor Jindřich Šídlo, kavárník a aktivista Ondřej Kobza, ale také další dlouhodobí podporovatelé společnosti Post Bellum.

beh_pn_clv-5

Kampaň poběží v Praze především v outdooru, kde bude k vidění na CLV a pojízdném billboardu umisťovaným cíleně u sportovišt a odpočinkových lokalit. Součástí venkovní kampaně je také pouliční výstava Příběhy 20. století. Dále ji doplní komunikace v indooru v prostorách pražských vysokých škol, kaváren a sportovních center a také na internetu.

-stk-