Pražský deník: Speciální pytle tvoří 36 % distribuce

čtvrtek, 05. května 2016, 11:25 Aktuality, Tisk MediaGuru

Největší část svého nákladu (36 %) distribuuje Pražský deník společnosti Vltava-Labe-Press přes distribuční pytle. Vydavatelství je poprvé uvedlo v pondělí 25. dubna 2016 společně s novou podobou Pražského deníku. Téměř tisíc distribučních pytlů je instalováno po Praze a nejbližším okolí na sloupech tramvajového vedení, na telefonních budkách, na lavičkách, na nádražích a jiných místech. „Počet kusů novin, které zůstávají v distribučních pytlích, nepřesahuje 25 % v průměru, přestože zatím nejsou všechny ještě optimálně rozmístěny a pozice se budou postupně měnit a usazovat,“ uvedl generální ředitel VLP Michal Klíma.

Způsobe distribuce Pražského deníku, zdroj: VLP
Způsobe distribuce Pražského deníku, zdroj: VLP

Pražský deník je nově distribuován také pomocí kamelotů (28 %) v ranních hodinách ve vybraných stanicích pražského metra. V některých stanicích také probíhá reklamní distribuce zdarma, ale i ta má postupně přejít v klasický prodej.

Do konce května pak mají obdržet všichni Pražané do svých schránek speciální propagační vydání Pražského deníku.

Předplatné má tvořit 23 % na celkové distribuci Pražského deníku a volný prodej 13 %.

Společnost VLP ale neuvádí náklad v počtu výtisků. Není tedy jasné, kolik aktuálně v Praze prodává a kolik výtisků reálně prodá přes distribuční pytle.

pytel_lavicka

-mav-