Roklen a Rockaway spustily platformu Fundlift

úterý, 31. května 2016, 08:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Finanční skupina Roklen spolu s investiční skupinou Rockaway spustily v pondělí v České republice první platformu zaměřenou na equity crowdfunding pod názvem Fundlift.

Equity crowdfunding je způsob získávání kapitálu, vhodný pro malé a středně velké růstové a inovativní společnosti ze všech sektorů, které hledají další kapitál pro svůj růst. Prostřednictvím platformy Fundlift budou tyto společnosti emitovat cenné papíry, které budou nabídnuty široké investorské veřejnosti.

Investoři prostřednictvím Fundliftu ve společnostech získají jejich cenné papíry a společnosti finanční prostředky, díky kterým budou moci dále rozvíjet svoji činnost.

Prvními firmami, které poptávají od investorů financování prostřednictvím platformy Fundlift, jsou rychle expandující řetězec rychlého občerstvení s mexickým jídlem Burrito Loco a nový projekt EnLog, který nabízí firmám unikátní technologii pro odhalení plýtvání energií spojenou s provozem osvětlení v budovách.

„Nadějným projektům a firmám nabízí Fundlift nový, inovativní způsob financování a současně cenný marketingový kanál. Investorské veřejnosti umožní investovat přímo do společností, nejedná se ani o dary, ani o předplatné, ale o skutečné investice. Umožňuje investorům podpořit začínající firmy a zároveň zhodnotit své peníze investováním do firem, do kterých dosud mohli investovat pouze velcí profesionální investoři,“ uvedla Andrea Lauren, CEO Fundlift.

-mav-