Cannes Lions: Na shortlistu figurují McCann a Y&R

pondělí, 20. června 2016, 06:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Na prvních zveřejněných shortlistech letošního festivalu Cannes Lions zatím figurují dvě české agentury – McCann Prague a Young & Rubicam. Dohromady mají dvanáct želízek v ohni.

Agentura McCann má na Cannes Lions celkem čtyři shortlisty. Do finále se probojovala se svou kampaní „Nakupujte tam, kam včely nechodí“ pro obchody Náš grunt v kategorii Promo & Activation, PR a Direct, kde soutěží rovnou ve dvou podkategoriích. Se stejnou kampaní se dostala do finále i ve speciální odnoži festivalu Lions Health, kde byla na shortlistu v kategorii Health & Wellness. Svou nominaci však bohužel neproměnila.

Agentura Young & Rubicam získala zatím osm shortlistů, čtyři z toho v kategorii Print & Publishing, tři v kategorii Outdoor, poslední v Promo & Activation. V kategorii oceňující printové reklamy oslovila porotu se svou prací pro časopis Forbes, a to jak v podkategorii Corporate Image & Sponsorship, tak v podkategorii Art Direction.

Forbes3

Forbes

Forbes2

Do finále postoupila také kampaň Sami jsme byli uprchlícipro UNHCR. Na shortlistu figuruje v kategorii Print & Publishing, a to hned dvakrát v podkategorii Art Direction a Public health & Safety, public sector & awareness messages. V kategorii Outdoor získala tři shortlisty za fotografii, art direction a v podkategorii indoor posters. Poslední shortlist má v kategorii Promo & Activation.

UNHCR

UNHCR_ElectricPole

UNHCR_CoalTrain-stk-