ČT veze bronz ze soutěže Promax, RTVS má zlato

pátek, 17. června 2016, 15:41 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize získala na světové soutěži televizní grafiky Promax Global bronz v kategorii Interactive Promotion za kampaň #Stardance – blogerky A Cup of Style, která proběhla loni během vysílání pořadu StarDance.

Letos v evropském měřítku zvítězil ve své kategorii také koncept identů pro ČT1 díky funkcionalitě aplikace iReportér, která umožňuje pořizovat IDs divákům a podílet se tak přímo na tvorbě vizuální stránky stanice. Divácké identy vysílá ČT1 vždy těsně před 20. hodinou, označena jménem svého autora.

Za poslední tři roky získala Česká televize šest ocenění Promax: třikrát bodovala na evropské půdě (Promax BDA Europe) a dvakrát v celosvětovém měřítku. Ocenění posbíral design (ilustrace D. Špaček) a koncept identů ČT :D za rok 2013, o rok později bodovaly kampaně k letní rodinné hře Zachraňte duhu, opět pro ČT :D.

Zlaté ocenění ze světového Promaxu za redesign slovenského veřejnoprávního kanálu RTVS pak získalo studio Oficina, a to v kategorii Art direction and design: General channel, image spot. Redesign představila televize letos na jaře.

Seznam všech oceněných najdete zde.

-mav-