Heineken se stává globálním partnerem Formule 1

pátek, 10. června 2016, 13:21 Aktuality, Marketing MediaGuru

Heineken uzavřela dohodu se spolupečností Formula One Management (FOM) o globálním partnerství se seriálem Formula 1 (F1). Prvním závodem pořádaným v rámci dlouhodobého partnerství bude letošní Velká cena Itálie v Monze, která nově ponese název Formula 1 Gran Premio Heineken D’Italia 2016.

Počínaje závodní sezónou 2017 bude značka Heineken titulárním partnerem tří velkých cen F1. Značka bude navíc významně zastoupena na několika dalších akcích F1. Stává se exkluzivním globálním pivním partnerem F1 a získává práva prodávat své pivo na většině závodů F1 zařazených do mistrovství světa FIA Formula One World Championship. Nebude však prezentována na vozech F1.

V souvislosti s nově uzavřeným partnerstvím připraví Heineken globální manifest „Open your World“ a kampaň „If You Drive, Never Drink“, která bude k vidění na okruzích F1, v televizi či na internetu. Její součástí budou také programy a akce pro fanoušky, PR iniciativy, speciální obaly a aktivace v místě prodeje. Role ambasadorů se ujmou David Coulthard a Sir Jackie Stewart.

„Toto partnerství doplňuje naše současné globální platformy a umožní nám každoročně oslovit statisíce fanoušků F1 přímo na okruzích a současně 400 milionů unikátních televizních diváků. Společným rysem našich dlouhodobých a úspěšných vztahů s Ligou mistrů UEFA, mistrovstvím světa v ragby a s tvůrci filmů o Jamesi Bondovi je naše vášeň přinášet radost spotřebitelům,“ vysvětluje Gianluca Di Tondo, Senior Director Global Heineken Brand.

-stk-