KiK investuje do prodejen, komunikuje kvalitu zboží

čtvrtek, 09. června 2016, 11:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Módní řetězec KiK investuje do rozvoje své prodejní sítě. V Evropě chce v horizontu tří až čtyř let zvýšit současných 3 200 prodejen na 5 000. Rozšíření prodejní sítě je plánováno i v České republice, kde značka nyní provozuje 189 poboček.

Prodejny zároveň procházejí remodellingem, který má usnadnit a zpříjemnit zákazníkům nákup. V Česku je prozatím redesignováno na 45 prodejen. „S novým konceptem uspořádání našich prodejen klademe důraz i na kvalitu, zároveň ale neustupujeme ze zásad chytrého nakupování a nízkých cen,“ popisuje František Wagner, jednatel společnosti KiK pro Českou republiku a Slovensko.

Komunikačně se KiK zaměří na svou značku Ergee, posílit chce vnímání kvality zboží.
Komunikačně se KiK zaměří na svou značku Ergee, posílit chce vnímání kvality zboží.

Spolu s investicí do prodejen posiluje KiK i svou propagaci. Podpořit chce zejména vnímání kvality svých výrobků. Komunikačně se zaměří na značku funkčního sportovního prádla, spodního prádla pro ženy a muže, dětského oblečení či ponožek Ergee, jejíž ambasadorkou se stala instruktorka fitness Hanka Kynychová. „Ergee je aktuálně naší vlajkovou lodí a buduje i díky spojení s Hankou Kynychovou příběh kvality celého sortimentu v našich prodejnách,“ dodává František Wagner.

HanaKynychová
Hanka Kynychová, ambasadorka značky Ergee módního řetězce Kik

Až do konce roku 2016 se bude tvář Hanky Kynychové objevovat v produktových letácích propagující oblečení Ergee, dále v rámci PR projektů zaměřených na zvýšení povědomí o kvalitě zboží, například v rámci testování.

Řetězec KiK, jehož nabídku tvoří ze 70 % textil, působí na českém trhu od roku 2007. V roce 2015 navýšil svůj obrat v meziročním srovnání o 17,5 %. Nejvíce rostl segment dekorací a domácích potřeb (+ 25 %), dětského oblečení (+ 24,5 %) a nadměrných velikostí (+ 24 %). Kromě zmíněné Ergee má ve svém portfoliu značky KiK, Janina, Identic, Y.F.K, KiKi&KoKo a Baby.

-stk-