Ředitelem ČT Brno zůstává Jan Souček

středa, 22. června 2016, 12:17 Aktuality, TV MediaGuru

Rada České televize na svém zasedání schválila návrh Petra Dvořáka na jmenování Jana Součka ředitelem Televizního studia Brno (TSB) na další čtyři roky. Členové Rady dnes rovněž udělili generálnímu řediteli roční bonus, o jehož přiznání rozhoduje splnění předem definovaných kritérií v oblasti hospodaření, kvality a vývoje televizního vysílání a manažerských výsledků.

Jan Souček nastoupil na pozici ředitele regionálního televizního studia v Brně po několikakolovém výběrovém řízení v červnu 2014. Za dva roky jeho působení se podařilo dokončit výstavbu nové budovy v Brně-Líšni, kam se ještě letos přesunou všechny provozy brněnského studia, významně posílit provázanost TSB s dalšími kulturními a vzdělávacími institucemi v regionu i dobře zvládnout výrobu náročných pořadů, jako byl například seriál Labyrint.

„Televizní studio v Brně letos slaví pětapadesát let existence, patří k tradičním institucím, které by měly hrát podstatnou roli nejen v životě daného regionu. Letos navíc prochází jednou z nejzásadnějších změn za poslední desetiletí, v nové budově vznikly moderní prostory pro výrobu pořadů i zpravodajství, a já jsem přesvědčen o tom, že Jan Souček dokáže tento potenciál brněnského studia plně využít,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Jan Souček, foto: Česká televize
Jan Souček, foto: Česká televize

-mav-