Sdružení Simar má průvodce pro výběr agentury

úterý, 14. června 2016, 13:51 Aktuality, Výzkum MediaGuru

Sdružení agentur pro výzkum trhu a veřejného mínění Simar vytvořilo průvodce pro výběr agentury s názvem Slušný tendr. Text má pomoci nastavit základní menu při výběru agenturního partnera, nabídnout zadavatelům výzkumu seznam klíčových bodů, které mají být v Efektivním zadání a poskytnout praktické tipy, které může využít tým při Řízení výzkumného projektu.

Průvodce je k dispozici na webových stránkách Simar v sekci Pro zadavatele.

„Ze své zkušenosti musím říct, že i když nás často tlačí čas, vyplatí se zadání připravit pečlivě. Jako zadavatelé výzkumu jsme potom schopni objektivně posoudit navrhovaná řešení a agenturu pro realizaci zodpovědně vybrat. Spolupráce s výzkumným týmem agentury je efektivnější, když přesně víme, jaké cíle výzkum má," komentovala Petra Rubánková, specialist Market Research, Raiffeisenbank.

Petr Kubánek ze společnosti CETIN se domnívá, že průvodce bude užitečný nejen pro ty, kteří  zadávají výzkumy jen občas nebo nemají s marketingovým výzkumem ještě tolik zkušeností, ale i pro zkušenější výzkumníky. "Kvalitní zadání je dobrým předpokladem pro kvalitní výstup,“ uvedl.

Průvodce, jak si vybrat správného agenturního partnera, můžete číst zde.

-mav-