DRAWetc. má ilustrátorskou soutěž i pro kreativce

sobota, 09. července 2016, 09:28 Aktuality, Reklama MediaGuru

Vizuální studio DRAWetc. pořádá třetí ročník mezinárodní ilustrátorské soutěž RAW (Raw Art Wrestling), která se opírá o myšlenku živé ilustrátorské bitvy před publikem. Soutěž je určena pro milovníky ilustrace, animace, komiksu, ale i designu

„Letošní ročník RAW bude v mnoha ohledech jiný. Rozhodli jsme se pro nový systém soutěže, kdy budou kvalifikační kola probíhat pouze online. Účastnit se tak budou moci ilustrátoři z celé Evropy, a RAW se tak poprvé za dobu své existence stane mezinárodní soutěží,“ říká pořadatel soutěže Vladimír Strejček z vizuálního studia DRAWetc. 

Online kvalifikační kola startují 27. června a potrvají až do října. Úkolem soutěžích během kvalifikace bude vytvořit dílo na dané téma.

Téma 1. online kvalifikačního kola

Do živého semifinále, které se uskuteční v prosinci roku 2016 v Praze, postoupí 20 ilustrátorů. Slavnostní finále před zraky diváků se uskuteční v lednu 2017 v Praze. Hlavní odměna pro vítěze je Grafický tablet Wacom Cintiq 27HD touch, praxe ve studiu DRAWetc. a mnoho dalších cen.

V porotě usedne již zmíněný Vladimír Strejček, komiksový ilustrátor Michal Suchánek, rapper a komiksový autor Vladimír 518, Marek Linhart, creative director z Ogilvy One a spoluzakladatel komunity Global Street Art, která mapuje a realizuje mural-art po celém světe, Lee Bofkin London.

-stk-