MTG: Prima na českém trhu pokračuje v růstu

úterý, 19. července 2016, 08:08 Aktuality, TV MediaGuru

Obrat aktivit společnosti MTG na českém trhu, kde drží 50% podíl v provozovateli stanic skupiny Prima, se meziročně zvýšil i ve druhém čtvrtletí 2016, vyplývá ze zprávy, kterou firma zveřejnila v rámci výsledků za druhé čtvrtletí a první pololetí 2016. MTG se ale v kvartální zprávě opět nezmiňuje, o jak velký nárůst jde.

Ze zprávy vyplývá, že tahounem divize International Entertainment, do které je Česká republika řazena, je Bulharsko, které ve druhém čtvrtletí zaznamenalo 20% nárůst. Tato divize zaznamenala souhrnně obratu za první pololetí 2016 ve výši 1,64 mld. SEK, což bylo meziročně o 15 % méně než ve stejném období loni. Na výsledku se odrazil prodej aktivit MTG v Maďarsku, Rusku a na Ukrajině. Podle zprávy MTG mají reklamní trhy v Bulharsku, České republice a pobaltských zemích růst. V uvedených regionech se zvýšil i podíl stanic na sledovanosti.

MTG celkově zvýšilo v prvním pololetí 2016 obrat na 8,154 mld. SEK, což představovalo 4% meziroční nárůst. Čistý zisk z pokračujících operací se v prvním pololetí snížil o 15 % na 448 mil. SEK. Při započítání operací, která byla ukončena, je výsledek hospodaření MTG za první pololetí ztrátový (-624 mil. SEK).

Celou zprávu můžete číst zde.

-mav-