Scholastika otevře obory grafický a produktový design

úterý, 19. července 2016, 07:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Vyšší odborná škola Scholastika otevírá od září obory grafického a produktového designu. Vyučovat je budou Jan Čapek, autor lahve Mattoni, Jan Kloss, designér revitalizované značky Botas 66, či Matěj Činčera, vítěz soutěže Nejkrásnější kniha.

Jan Čapek navrhl řadu PET lahví pro Karlovarské minerální vody. V roce 2013 získal na Czech Grand Design titul Designér roku, a to za set hraček Pes Bulík a Formule pro Fatra Napajedla. Původně vystudoval Design šperku, porcelánu a produktu na UJEP a VŠUP.

Hracky1
Set hraček od Jana Čapka

Jan Kloss spolu s Jakubem Koroušem v roce 2008 redesignoval ikonický model „botasek“ v projektu Botas 66. Oceněn byl například na European Design Awards či Czech Grand Design. Kromě toho je zároveň členem kreativní skupiny OKOLO, kterou založili Matěj Činčera a Adam Štěch.

Botas 66
Botas 66 od Jana Klosse a Jakuba Korouše

Matěj Činčera vyhrál cenu za Nejkrásnější knihu se svou publikací OKOLO Mollino. Je spoluautorem grafického řešení pro festival současného designu designSupermarket.

Mollino
Publikace OKOLO Mollino od Matěje Činčery

Jan Kloss s Matějem Činčerou povedou kurzy grafického designu, Jan Čapek bude vyučovat produktový design a Adam Štěch, teoretik a redaktor časopisu Dolce Vita, bude přednášet o dějinách designu.

Druhé kolo přijímacích pohovorů bude probíhat 25. a 26. 8. 2016. Zahájení školního roku 2016 / 2017 proběhne 5. 9. 2016. Více informací naleznete na www.scholastika.cz.

-stk-