BigPlan umožní plánovat outdoor i podle rozpočtu

čtvrtek, 04. srpna 2016, 06:53 Outdoor MediaGuru

BigMedia rozšířila možnosti svého nástroje BigPlan pro plánování venkovní reklamy.

Společnost BigMedia, jednička tuzemské outdoorové reklamy, uvedla od srpna novou verzi svého nástroje pro plánování a vyhodnocování venkovních reklamních kampaní – BigPlan 2.0. Novinkou je rozšíření cílových skupin pro plánování a vyhodnocování a především větší možnosti pro plánování kampaní. Nově je např. možné kampaň optimalizovat nikoli pouze na reach 1+, tedy co největší počet unikátních zásahů, ale i na reach 3+, 5+ a 8+, tedy např. co největší počet zásahů s frekvencí minimálně 3.

Nejzásadnější změnou je možnost plánování nejen podle požadovaného množství nosičů do kampaně, ale i podle požadovaného zásahu anebo rozpočtu. „Prakticky to tedy znamená, že systému sdělíme výši nákladů na kampaň, cílovou skupinu a požadované kritérium volby (tedy např. zásahy s frekvencí 3+) a systém vybere optimální kombinaci nosičů do kampaně, která za požadované náklady dodá maximální možný zásah. Zadavatel tak má jistotu maximálního možného zhodnocení jím vložených prostředků do kampaně,“ uvedla společnost BigMedia.

„Přenášíme venkovní reklamu do pozice inteligentního měřitelného média s možností cílení na požadovanou cílovou skupinu klienta. Věříme, že se BigPlan stane standardním nástrojem pro zadavatele a plánovače kampaní venkovní reklamy a potřebná data o výkonu kampaně, tedy počet impresí, reach, frekvence zásahu či GRP/TRP, které BigPlan standardně poskytuje, podobně jako je to běžné v ostatních mediatypech, budou klienty aktivně vyžadovány,“ věří Marek Pavlas, CEO BigMedia.

BigMedia představila BigPlan spolu s mobilním operátorem O2 v listopadu loňského roku. Nástroj využívá data více než 4 milionů uživatelů O2 (extrapolovaná na celou populaci ČR). Chování a zájmy uživatelů na internetu umožňují jejich rozdělení do vybraných cílových skupin. BigPlan pak sestavuje kampaně zacílené na požadovanou cílovou skupinu klienta.

Cílové skupiny v nástroji BigPlan.
Cílové skupiny v nástroji BigPlan.

-mav-