Nadace Nova se zaměří na děti, upřesnila strategii

pátek, 05. srpna 2016, 11:14 Aktuality, TV MediaGuru

Nadace Nova se zaměří na pomoc dětem a zkvalitnění jejich života. Svoji strategii zveřejnila na čtvrteční programové tiskové konferenci. Konkrétní pomoc staví na čtyřech pilířích: zdraví, domov, vzdělání a humanitární péče, a to především v České republice, výjimečně v zahraničí. Patronkou Nadace Nova se stala Kristina Kloubková.

Kristina Kloubková, foto: TV Nova
Kristina Kloubková, foto: TV Nova

„Prostřednictvím našeho zpravodajství se často dostáváme do kontaktu s rodinami a dětmi, které z různých důvodů nežijí ve vhodných podmínkách, nebo se dostaly do složité situace. Správné zázemí je přitom pro vývoj dětí a rozvoj jejich talentů klíčové. Rádi bychom vyzvali naše diváky, aby nám posílali příběhy dětí, které potřebují pomoc, přes naše stránky nadacenova.cz,“ uvedla Anna Suchá, předsedkyně správní rady Nadace Nova a ředitelka korporátní komunikace TV Nova, s tím, že k žádostem je možné přiložit i doklady od lékařů, sociálních pracovníků, vzdělávacích institucí a podobně.

Správní rada Nadace Nova posléze vybere příběhy dětí, na které zaměří svou pomoc. Ta bude mít několik podob. Jednou z nich je mediální zviditelnění příběhu a odstartování sbírky, prostřednictvím které mohou diváci přispět na lepší dětství a rozvoj dítěte.

Nadace Nova bude zároveň doporučovat zpravodajství TV Nova celospolečensky palčivá témata z oblasti péče o dítě.

Spolu s novým konceptem mění Nadace Nova i svou grafickou podobu.

Nova Nadace

-mav-