Ostravar má nový koncept, tváří je i Krajčo

úterý, 30. srpna 2016, 12:05 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Značka Ostravar představila po osmi měsících příprav nový dlouhodobý komunikační koncept. Dominuje mu rozpěněné pivo, vzpínající se kůň z loga a industriální černá v kombinaci s tradiční červenou barvou a nový claim: „Nás nezkrotíte.“

Komunikační agentura Aetna, která v únoru letošního roku zvítězila ve výběrovém řízení na novou big ideu značky, měnila spolu s brand manažerkou Ostravaru v zásadě všechno.

„Rozhodli jsme značku repositionovat a dodat jí zpět regionální hodnoty, které k ní bezpochyby patří. Stejně tak jsme hledali tvář nejen směrem k zákazníkům, ale také směrem dovnitř značky,“ uvedla Zuzana Cieciotková, brand manažerka značky Ostravar.

„Snažili jsme se být co nejblíže duchu regionu. Ostrava je prostě jiná, je osobitá, nepoddajná a má spíš vnitřní kouzlo, než že by se potřebovala předvádět světu. Inspirovali jsme se vzpínajícím koněm v logu pivovaru Ostravar a rozhodli se vsadit na nezkrotnost,“ sdělil Michal Rožek, new business developer agentury Aetna.

Ostravar 3

Ostravar

Od začátku srpna bylo v Ostravě možné spatřit teaserové formáty s výrazným rozpěněným pivem na černém pozadí a logem Ostravaru. Od pondělí je na sociálních sítích k dispozici video, které Aetna připravila ve spolupráci s produkční agenturou Film United, režisérkou Karin Babinskou a frontmanem kapely Kryštof Richardem Krajčem. Od začátku září pak zaváděcí kampaň doprovodí také billboardy, bigboardy, public relations, on-screen kina nebo online bannery stejně jako nově pojatá BTL komunikace.

Redesignem prošly také webové stránky pivovaru pod vedením agentury Newcast, digitální kampaň připravila agentura Etnetera Motion a PR aktivity zajistila agentura Walker & Lambert. V příštích měsících pak bude Ostravar kompletně rebrandovat svoje materiály. Výrazně by se pak měl komunikačně připomenout zejména v příštím roce, kdy Ostravar slaví 120 let od svého založení.

-mav-