O2 spouští kampaň s J. Machettou a Teri Blitzen

pátek, 16. září 2016, 11:39 Aktuality, Reklama MediaGuru

Operátor O2 spustil online kampaň na podporu Datomatu, prostřednictvím kterého přidává mladým lidem k tarifu až 5 GB mobilních dat měsíčně. Možností, jak získat data, nabízí Datomat několik. Jedna z nich je geolokační aplikace, v rámci které O2 rozmístilo téměř deset tisíc datových bran s více než deseti miliony megabytů mobilních dat po celé České republice. Datové brány budou například na hradech a zámcích, na rozhlednách, v muzeích, v knihovnách, parcích a na řadě dalších turistických míst, které bude O2 postupně obměňovat.

Datomat běžel od 1. září v beta verzi, oficiálně odstartoval na víkendovém festivalu O2 Ynspirology Con. „Jen pár dnů po spuštění byl Datomat nejhledanější aplikací na českém App Store,“ popisuje Dorota Kajfoszová, manažerka pro online marketing v O2.

Hlavními tvářemi kampaně jsou čeští youtubeři Johny Machette a Teri Blitzen. „Jelikož se jedná o produkt pro mladé lidi do 26 let, přizpůsobili jsme tomu i komunikaci, která probíhá výhradně online. Kromě videí a displejové reklamy využíváme k podpoře Datomatu také sociální sítě, a to jak kanály O2, tak profily influencerů,“ vysvětluje Dorota Kajfoszová.

-stk-