Prima spouští projekt pro děti Prima hrdina

pondělí, 19. září 2016, 18:39 Aktuality, TV MediaGuru

Společnost FTV Prima, provozovatel televizních kanálů skupiny Prima, se spojila s nadací Reach For Change. Společně uvádějí nový projekt Prima hrdina. Jeho cílem je pomoci českým dětem najít zajímavé možnosti aktivního trávení volného času. Podstatou je hledání inovativního nápadu, který pomůže dětem trávit více volného času aktivně. Nejlepší nápad bude vybrán v únoru, obdrží grant v hodnotě 700 tisíc Kč. Vedle finanční podpory získá i know-how k projektu, který se může rozšířit i do dalších zemí. Podpora projektu může přitom trvat i několik let. „Podpoříme projekt, který bude vydělávat tolik, aby mohl pokračovat,“ uvedl k záměru generální ředitel Primy Marek Singer.

„Děti tráví v současné době mnoho času pasivními aktivitami, jako je například hraní nevhodných počítačových her. Rádi bychom proto podpořili podnikatelské nápady, které budou děti motivovat k tomu, aby trávily více času volnočasovými aktivitami podporujícími jejich fyzický nebo duševní rozvoji,“ popsal dále Marek Singer.

Jednotlivé nápady budou hodnoceny v několika kolech. Ty, které postoupí do užšího kola výběru, budou mít možnost projít tzv. Akcelerátorem – několikadenním workshopem, který jim pomůže se zaměřením projektu, s rozvinutím myšlenky a prezentací na veřejnosti. Pro tři finalisty budou natočena videa k propagaci jejich nápadu směrem k veřejnosti. Právě ta vybere prostřednictvím hlasování na webu ten nejlepší projekt, kterému FTV Prima poskytne mimo jiné i mediální prostor.

Logo_Prima_Hrdina_final_CMYK

-mav-