TV programatik se rozšířil o formát videoreklamy

čtvrtek, 15. září 2016, 11:17 Aktuality, TV MediaGuru

Společnost R2B2 přichází s novými programatickými televizními formáty. Pilotní kampaně obsahující programaticky zakoupenou videoreklamu v televizi opět testuje s firmou Adexpres, se kterou dlouhodobě spolupracuje.

Reklama je ke zhlédnutí jako pre-roll před obsahem videotéky nebo konkrétního klipu na stanicích televize Óčko. Zhlédnutí reklamy předchází interakce uživatele s televizí pomocí tzv. červeného tlačítka. Alternativou je formát switchroll, který se přehraje automaticky.

“Klip reklamy může být dlouhý až 30 sekund a jeho formát je plně standardizovaný s online formáty pro programatické video. Po několika sekundách je přeskočitelný a lze jej -

stejně jako televizní bannery - programaticky cílit, využívat storytelling a mít téměř okamžitou kontrolu nad kampaní. Velmi brzy očekáváme rozšíření této reklamy i na další televizní stanice,” popisuje Stanislav Mottl, manažer R2B2.

Programatický TV banner
Programatický TV banner

Novinkou je také funkce programatických televizních reklamních bannerů. Mezi programatickými kampaněmi se objevují první, které využívají proklik do HbbTV aplikace. Jako první tuto možnost reklamy otestovali inzerenti O2 a KKCG.

Na obrazovce se objeví reklamní banner, který navíc obsahuje akční tlačítko. Po stisknutí červeného tlačítka na ovladači se zobrazí interaktivní microsite nebo miniaplikace. Lze sbírat i leady například v podobě telefonního čísla.

-mav-