Česká firma VIVnetworks expanduje do USA

neděle, 30. října 2016, 10:14 Aktuality, Internet & Mobil, Reklama MediaGuru

Česká společnost VIVnetworks.cz expanduje na americký trh. V současnosti pomáhá 35 firmám provozovat jejich affiliate programy v zahraničí, dosud však fungovala spíše na evropské půdě. Nyní chce své aktivity rozšířit i v USA, které jsou kolébkou affiliate marketingu.

„Zkušenosti z působení na evropském trhu nyní chceme zúročit při poskytování služeb americkým zákazníkům. Již v tuto chvíli startujeme spolupráci s prvními klienty,“ uvedl Vladan Hejnic, ředitel VIVnetworks.com.

Programy amerických i nadnárodních firem bude navrhovat a spravovat z nového pražského centra sdílených služeb. Protože je řada amerických společností činná i v Kanadě či Austrálii, počítá tým VIVnetworks.com s obsluhou i těchto teritorií. Nové centrum sdílených služeb by v Praze mělo vzniknout v horizontu jednoho roku a zaměstnat v první fázi zhruba 25 marketingových specialistů. „Samozřejmě bude náročnější vyrovnat se s časovým posunem, ale máme propracovaný plán, který umožní poskytovat službu kvalitně, pružně a úspěšně,“ komentuje Vladan Hejnic.

Na americkém trhu může VIVnetworks.com využít také nedávného ocenění Strategický partner, které jí udělila největší světové affiliate síť CJ by Conversant.

V české a slovenské affiliate síti má dnes VIVnetworks.com více než 220 inzerentů, přes 3 000 aktivních partnerů a více než 14 000 partnerských webových portálů. Celková hodnota 921 tisíc loni zprostředkovaných objednávek přesáhla 1,1 miliardy korun, přičemž na provizích bylo vyplaceno více než 65 milionů korun. U větších e-shopů, jako jsou například Zoot, Bata, Kasa.cz a další, tvoří affiliate marketing přes 13 % obratu.