OMD uspořádala workshop pro své klienty

pátek, 21. října 2016, 09:41 Aktuality, Reklama MediaGuru

Mediální agentura OMD uspořádala pro své klienty workshop s názvem OneWorld by OMD, na kterém představila aktuální trendy v médiích a v marketingové komunikaci. Technologický vývoj zásadně proměňuje mediální konzumaci zejména v mladších cílových skupinách, na což agentura reaguje novým způsobem práce s daty, změnami mediální strategie a novým přístupem k optimalizaci mediálních investic. „Marketingová zeměkoule se točí stále rychleji. Kdo dnes ještě vnímá offline a online svět odděleně, tomu ujel vlak,“ prohlásil Jiří Herian, šéf mediální agentury OMD.

IMG_0216

OMD na workshopu představila novou data management platformu. „Zásadně se změnil způsob, jakým lidé konzumují média, a mediální agentury i klienti na to musí reagovat. Už neexistuje jen televize, jen digitál nebo outdoor, ale jedna, mnoha kanály propojená, marketingová komunikace,“ řekl dále Herian a dodal, že právě data jsou klíčem k této zásadní změně plánování médií.

Pro let na měsíc potřebovaly v šedesátých letech kosmické lodi Apollo 11 jen 64 kilobajtů dat. Dnes se využívají terabajty dat při letu obyčejného dopravního letadla, zaznělo dále. Velké množství dat však může být zároveň i problémem. I když objem dostupných dat exponenciálně roste, jejich využití stále není dostatečné. Agentura proto klade ještě větší důraz na efektivitu komunikace a datových analýz pro optimální cílení kampaní v souladu se strategií marketingu řízeného daty – data driven marketing.

IMG_0266

-mav-