Osmidílnou sérii Pustina uvede HBO poprvé 30. října

středa, 12. října 2016, 14:53 Aktuality, TV MediaGuru

Kriminální drama Pustina je nejnovějším počinem v řadě původních seriálů z produkce HBO Europe. Společnost uvede osmidílnou sérii ve střední Evropě a v Dánsku, Norsku, Finsku a Švédsku. V Česku a na Slovensku se objeví 30. října, uvedli zástupci společnosti po dnešní prezentaci v Praze.

Pustina navazuje na minisérii Hořící keř, oceněnou jedenácti Českými lvy, romantickou komedii Až po uši, thriller Mamon a dvě sezony psychologického seriálu Terapie. Odehrává se v nehostinné krajině severních Čech a mísí prvky sociálního a psychologického dramatu s dramatickou zápletkou. Líčí příběh vesnické komunity zasažené řadou záhadných událostí. Všech osm dílů bylo poprvé uvedeno v září na MFF v Torontu, dvě epizody zhlédli v létě diváci karlovarského festivalu.

Pustina

Seriál natočili Ivan Zachariáš a Alice Nellis podle scénáře Štěpána Hulíka. Zachariáš je mimo jiné tvůrcem znělek karlovarského festivalu a držitelem stovky cen za reklamní tvorbu. Hlavní role ztvárnili Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková a Jan Cina, v dalších se objeví Eva Holubová, Štěpán Benoni, Petra Špalková, Leoš Noha, Miroslav Vladyka a v rolích chovanců diagnostického ústavu Oskar Hes a Janek Gregor. Hudbu složil David Boulter ze skupiny Tindersticks.

Příběh začíná událostí, která změní život členům semknuté vesnické komunity v severních Čechách. Starostka v podání Stivínové bojuje proti těžební společnosti, která se chce dostat k zásobám hnědého uhlí a nabídnout obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů. Vtom zmizí její čtrnáctiletá dcera. Pátrání po ní ji přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář.

-čtk-