PHD a A!M ukázaly nástroje na lepší brand experience

středa, 26. října 2016, 07:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Mediální agentury PHD a A!M uspořádaly v experimentálním prostoru Paralelní polis v Holešovicích setkání s klienty, na němž představily trendy současného mediálního chování a nástroje, které napomohou vylepšit zkušenosti se značkou. „V době, kdy se mediální pozornost tříští, již nemá smysl vytvářet oddělené strategie pro televizi, internet či sociální média. Důležité je komunikaci připravovat komplexně s ohledem na propojení jednotlivých kanálů,“ popisuje Luděk Hatoň, managing director agentury PHD. 

IMG_4557

Pro plánování a optimalizaci zásahu napříč televizí, internetem a sociálními médii využívá PHD a A!M nového hybridního pravděpodobnostního modelu, který vyvinula výzkumná jednotka skupiny OMG Research ve spolupráci s agenturou Nielsen Admosphere. Na jednom místě dokáže zohlednit nejen data z trhu, data zadavatele a agentury, ale i exkluzivní údaje z YouTube,  Facebooku a dalších významných hráčů. Nástroj dokáže spočítat výsledky celkového zásahu na jakoukoliv cílovou skupinu, pracuje i s netelevizními diváky a rozlišuje výsledky až do úrovně jednotlivých kategorií komunikace – online video, bannery, PR či sponzoring.

Více o nástroji se můžete dočíst zde.

„K nastavení komunikace je dnes také nezbytné umět správně pracovat s daty, segmentovat spotřebitele a dokázat komunikovat s každou cílovou skupinou způsobem, na který slyší. Díky Data Management Platform jsme schopni identifikovat jednotlivá publika a nastavit jim komunikaci na míru,“ dodává Pavel Galík, strategy & digital director PHD. 

IMG_4563

Na přehledné zpracování a vizualizaci dat dále slouží modulová platforma Qlik Sense. Jejím cílem je simplifikace dat, které se často vyskytují ve firmách na různých místech. Dokáže propojovat všechny komunikační kanály s prodejními údaji o značce, a pomáhat tak s rozhodováním o efektivnějším splitu marketingových investic.

Všechny výše zmíněné nástroje jsou plně lokální a byly vyvinuty expertními týmy v rámci české pobočky Omnicom Media Group. To umožňuje jejich plně autonomní další vývoj dle potřeb lokálního trhu a klientů.

-stk-