Prima zahajuje seriál Polda, "českého Schimanského"

pondělí, 17. října 2016, 10:38 Aktuality, TV MediaGuru

Od neděle 23. října 20:15 startuje TV Prima svůj nový detektivní seriál PoldaDavidem Matáskem v hlavní roli. Polda tak ve vysílání Primy nahradí Mordpartu, jejíž příběh se uzavřel. Seriál má osm dílů a režie se ujal Jaroslav Fuit. Kromě Davida Matáska diváci uvidí například Igora Orozoviče, Janu Kolesárovou, Ondřeje Pavelku nebo Lenku Vlasákovou.

Nový kriminální seriál vychází z žánru buddy movie, jeho hlavními postavami jsou dva rozdílní hrdinové. Komisař Michal Bříza (David Matásek) byl v roce 1995 při zásahu proti ruskojazyčné mafii postřelen do hlavy. Následkem zranění upadl do kómatu, z něhož se probudil po dvaceti letech. Jako parťáka dostane mladého, uhlazeného kolegu Andreje (Igor Orozovič).

Polda 1

„Právě ta totální nesourodost obou protagonistů je zdrojem celé řady kuriózních situací, a jednotlivým příběhům tedy rozhodně nechybí humor. David Matásek je zde takový český Schimanski – svým chováním, komunikací, svéráznými postupy a v neposlední řadě i lehce omšelým zjevem,“ přibližuje seriálovou novinku Primy Marek Singer, generální ředitel Prima Group.

-mav-