Empresa Media vydává speciál Týden Historie

pátek, 11. listopadu 2016, 13:03 Aktuality, Tisk MediaGuru

Mediální dům Empresa Media uvádí pod hlavičkou zpravodajského časopisu Týden nový speciál -  magazín Týden Historie.

Nový titul, který připravuje redakční tým pod vedením šéfredaktora časopisu Interview Miloše Kozumplíka, je věnovaný mýtům a pověrám, jež často panují okolo některých událostí domácích nebo světových dějin. Mezi autory se zařadila řada historiků, jako je například Petr Čornej. První vydání přináší rozsáhlé materiály o Karlu IV., Tomáši. G. Masarykovi, Janu Žižkovi nebo bitvě na Bílé hoře.

tydenhistorie

„O historická témata mají čeští čtenáři tradičně zájem, takže nápad s vydáváním historického speciálu je z pohledu managementu vydavatelství přirozený. Pro Týden je navíc toto i velmi logická cesta pro rozšíření čtenářského zásahu i samotné extenze značky. Tým, který vydání připravoval, má za sebou již úspěšné zavedení magazínu Interview. Ten má v současné době náklad přes 20 tisíc výtisků, takže věřím, že se nám podaří úspěch zopakovat. Zároveň spuštění nového projektu potvrzuje to, co jsem naznačoval již dříve – naším cílem je rozvíjet jak naší televizní skupinu Barrandov, tak i tu vydavatelskou,“ uvedl Jaromír Soukup, předseda představenstva Empresa Media.

První vydání bude podpořeno spotovou kampaní na všech kanálech TV Barrandov, rozhlasovou reklamou na stanicích Radio 1, Beat, Expres, Classic a Country a přednostním vystavením v místě prodeje, o které se postará síť HDS Retail a Geco. Prodejní cena speciálu Historie je 39 Kč.

-stk-