Nova uspěla s další žalobou u soudu na Slovensku

pondělí, 07. listopadu 2016, 06:55 Aktuality, Slovensko, TV MediaGuru

Společnost CET 21, provozovatel televize Nova, uspěla s další žalobou proti neoprávněnému šíření na Slovensku. Okresní soud v Trenčíně vyhověl v plném rozsahu žalobě a uložil žalovanému zdržet se veškerého šíření programu stanice TV Nova a dalších volně šířených stanic skupiny. Jedná se o první finální pravomocné rozhodnutí soudu, kterým byla jednoznačně prokázána protiprávnost jednání žalovaného. Soud současně žalovanému uložil odstranit veškeré informace o šíření a dostupnosti programů skupiny Nova. Žalovaný má zároveň povinnost poskytnout společnosti CET 21 informace o způsobu příjmu signálu příslušných televizních stanic. Veškeré náklady řízení je povinen uhradit žalovaný.

„Výsledky soudních jednání potvrzují neoprávněnost šíření našich kanálů, ke kterému jsme nedali souhlas. Nadále pokračujeme ve stejných krocích a slovenským divákům nabízíme jejich oblíbený obsah v rámci mezinárodní stanice Nova International, kterou je možné si pořídit i v kombinaci se sportovními stanicemi NOVA Sport 1 a 2,“ uvádí Petr Horák, zástupce ředitele sekce nových médií a diverzifikace skupiny Nova.

Nova na Slovensku již v létě uspělanávrhem na předběžné opatření ve věci neoprávněného přeshraničního šíření svých stanic. Také u soudu vymohla zákaz neoprávněného šíření slovenské sestry TV Nova, stanice TV Markíza, na českém území. Skupina Nova i Markíza distributorům nabídly mezinárodní verze svých nejsledovanějších stanic. Pro slovenské diváky tak byla spuštěna stanice Nova International se všemi pořady vlastní tvorby, ke kterým skupina Nova disponuje právy k zahraničnímu vysílání, a pro české diváky ve stejném duchu vznikla stanice Markíza International.

-stk-