Footshop uvedl kolekci Westa přes QR kódy

sobota, 10. prosince 2016, 15:18 Aktuality, Reklama MediaGuru

Footshop, obchod specializující se na tenisky, využil k uvedení limitované kolekce adidas Yeezy Boost 350 v2, výsledek spolupráce značky se zpěvákem Kanye Westem, přes QR kódy.

Na český a slovenský trh přivezl Footshop v listopadu celkem 174 párů zmíněné kolekce. K nim se mohli dostat zájemci přes losování neboli tzv. raffle, přičemž do samotného losování bylo možné se zapojit po naskenování QR kódu, umístěném na speciálních Yeezy pointech ve vybraných městech České republiky a Slovenska. Po naskenování bylo nutné ještě potvrdit svou lokaci, aby bylo zajištěno, že se dotyčný člověk na daném místě skutečně nachází. „Díky QR kódům měli možnost získat Yeezy nejenom lidi z hlavních měst,“ dodává majitel Footshopu Peter Hajduček. Launch nového produktu se totiž obvykle odehrává pouze v kamenných prodejnách, které jsou zatím jen v Praze a od prosince také v Bratislavě.

Yeezy Point na Václavském náměstí v Praze
Yeezy point na Václavském náměstí v Praze

Do ulic za kolekcí Yeezy vyrazilo celkem 2 161 zájemců, 76 % z nich se přihlásilo přes QR kódy, 23 % využilo bit-ly linky. Speciálně založená microsite za týden zaznamenala návštěvnost 24 277 uživatelů.

Yeezy point s QR kódem
Yeezy point s QR kódem

Footshop je součástí rodiny adidas Consortium, což mu umožňuje uvádět exkluzivní styly, modifikace a limitované kolekce značky.

-stk-