Před deseti lety začalo zkušební vysílání Stream.cz

úterý, 20. prosince 2016, 10:10 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Před deseti lety, 21. prosince 2006, začalo zkušební vysílání internetové televize Stream.cz, která je nyní nejnavštěvovanější českou internetovou televizí. Obsah je dostupný nejen na počítačích nebo mobilních telefonech, ale také na chytrých televizích. Mezi nejpopulárnější pořady Streamu patří nebo patřily Peklo na talíři, Autobazar Monte Karlo, Kancelář Blaník, One man show, A dost!, Menu domů nebo Fenomén.

Internetová televize Stream.cz patří společnosti Seznam.cz, která se stala jejím stoprocentním vlastníkem v březnu 2011, kdy získala zbývajících 50 procent od firmy Global Inspiration Miloše Petany. Ten Stream.cz v roce 2006 založil společně s internetovým odborníkem a zakladatel webu Mobil.cz Patrickem Zandlem. Jedním z prvních videí na Stream.cz bylo demonstrativní rozbití televize, které mělo naznačit nástup nového formátu vysílání. Prvních 50 procent akcií získal Seznam.cz v roce 2007, kdy Stream.cz zahájil ostrý provoz.

Stream staví na třech pilířích, kterými jsou seriály, publicistika a tvorba pro děti, které roste sledovanost nejrychleji. Letos Seznam.cz zvýšil do Streamu investice, společnost chce více vlastních pořadů. Obsah, který je dostupný na internetu, začala nabízet prostřednictvím hybridního vysílání v chytrých TV v rámci běžné nabídky televizních programů a vedle terestrického vysílání se chce Seznam.cz v budoucnu dostat i do základní programové nabídky kabelových televizí nebo provozovatelů IP TV. Stream.cz navštíví měsíčně přes dva miliony uživatelů, kteří vygenerují přes 38 milionů přehrání videí.

-čtk-