Agentura Brainz otevřela v Praze Virtuální pokojíček

čtvrtek, 12. ledna 2017, 11:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kreativní agentura Brainz otevřela v pražském Kině Pilotů Virtuální pokojíček, kde si zájemci mohou vyzkoušet na vlastní kůži virtuální realitu.

Podle agentury necílí Virtuální pokojíček na rozdíl od pražských VR heren jen na hráče, ale chce poskytnout unikátní prostředí s korespondující dramaturgií v prostoru Kina Pilotů. Nabídne tak i aktuální filmový obsah vytvořený právě pro technologii VR, který může oslovit nejen na technologické nadšence, ale také rodiny s dětmi, seniory, firmy i školy.

virtualnipokojicek

Virtuální pokojíček je prvním testovacím prostorem a agentura spolu s Kinem Pilotů mají v plánu rozšířit další pokojíčky v prostoru kina. „Virtuální pokojíček budeme využívat zároveň jako inkubátor pro VR koncepty a prostor pro user testing, který je pro vývoj VR aplikací jedním z klíčových elementů,” uvádí spolumajitel agentury Brainz Robin Pultera.

Agentura také rozšiřuje svůj tým VR, který se věnuje projektům z oblasti virtuální reality, jako jsou interaktivní 360º videa nebo klientské showcase aplikace na zakázku. Na konci roku 2016 vyhrála tendr pro interaktivní VR aplikaci pro významnou společnost z automotive průmyslu, a naváže tak na další projekty pro klienty, jako je CTP, výrobce osvětlení Lightworks nebo první virtuální divadelní představení s uskupením Vosto5.

-stk-