MB Prague Fashion Week se vrací do Kotvy

pátek, 27. ledna 2017, 08:17 Aktuality, Marketing MediaGuru

Mercedes-Benz Prague Fashion Week (MBPFW) se v letošním roce uskuteční s osobní záštitou primátorky hlavního města Prahy a podporou Magistrátu hlavního města Prahy, který projektu udělil grant v rámci podpory kultury a umění.

Nadcházející edice MBPFW, která se odehraje od 17. do 24. března 2017, se zároveň vrací do obchodního domu Kotva. Prostory obchodního domu ale využije novým způsobem. "Mercedes-Benz Prague Fashion Week vnímáme jako nejvýznamnější módní událost v Praze a cílem Kotvy je stát se nejvýznamnější módní destinací hlavního města. Naše spojení se mi proto jeví naprosto přirozené,” zdůvodnil Maximilian Adam Skala, jednatel PSN, majitele obchodního domu Kotva.

Během čtyř přehlídkových dnů – od soboty 18. do úterý 21. března – svou tvorbu v Kotvě předvede 15 vrcholných osobností současné české oděvní scény a čtyři nové talenty. Designéři představí své kolekce na sezonu podzim/zima 2017. V rámci soutěže Van Graaf Junior Talent 2017 se budou začínající tvůrci do 26 let ucházet o finanční odměnu ve výši 50 tisíc korun, odbornou podporu ze strany MBPFW a možnost samostatné přehlídky v rámci podzimní sezóny.

Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Spring/Summer 2017
Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Spring/Summer 2017

Zcela poprvé se v rámci akce představí v Praze značka Nehera. Slovenský módní dům, který se pod kreativním vedením Samuela Drira prezentuje od září 2015 na pařížském týdnu módy, označil francouzský magazín Vogue za jednu ze šesti nejslibnějších nastupujících módních značek. Pražská prezentace Nehery bude připravena ve spolupráci s butikem Blackout.

Po skončení módních přehlídek se ve středu 22. března ve třetím patře obchodního domu Kotva uskuteční také celodenní konference o módním byznyse Business Forward Forum a ve čtvrtek 23. března Re-See Showroom supported by Nespresso – jednodenní výstava všech kolekcí prezentovaných na módním týdnu.

Vstupenky na březnovou edici Mercedes-Benz Prague Fashion Week jsou v prodeji prostřednictvím portálu GoOut.

-mav-