New Media Inspiration letos o životě po Facebooku

úterý, 17. ledna 2017, 12:12 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Šestý ročník konference New Media Inspiration se koná 18. února na půdě Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Jejím hlavním tématem je Život po Facebooku a otázka, jak virtuální mění skutečné. Jak by se lišil běžný život, kdyby internet a sociální sítě neexistovaly?

Na konferenci vystoupí Janek Rubeš, autor několika internetových pořadů, jako například Jak na to, Život v luxusu nebo Praha vs. prachy. Mluvit bude o tom, jak pomocí videí lze měnit svět.

Představí se také novinář Jindřich Šídlo působící aktuálně jako šéfreportér v redakci videozpravodajství portálu Seznam.cz. V médiích se pohybuje od roku 1992, a tak bude během svého vystoupení mluvit o tom, k jakým změnám došlo v médiích „po Facebooku“.

Po amerických volbách se ukázalo, jak se během kampaně šířily falešné zprávy. Důvodem byla propaganda, potvrzující zkreslení, sociální bubliny i snadný zisk. Jak žít ve společnosti, která je neustále zaplavována falešnými zprávami, poradí redaktor Technet.cz Pavel Kasík.

Hoaxy na internetu a sociálních sítích je téma, kterým se bude zabývat i Jana Leitnerová z HateFree. Jaký dopad má online komunikace na svět offline a byznys jako takový ukáže na konkrétním příkladu Hana Němečková z Forbesu. A vzestupu YouTube celebrit se bude věnovat Jakub Sedláček.

Více o programu a registrační formulář najdete na webu konference New Media Inspiration.

Pro aktuální informace o konferenci můžete sledovat i událost na Facebooku.

-mav-