Rádio Zet chce změnit programové schéma

pondělí, 23. ledna 2017, 07:05 Aktuality, Rádio MediaGuru

Provozovatel zpravodajského rádia Zet, společnost RadioZet, žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o souhlas s programovými změnami.

Rádio Zet by chtělo zrušit pevné časové bloky pro vysílaní v anglickém jazyce. Místo toho navrhuje vysílat pořady v anglickém jazyce v rámci služby World Service BBC minimálně v souhrnném objemu osmi hodin denně. To by rádiu umožnilo zařazovat anglické vysílání podle vlastních potřeb bez blíže vymezených časových bloků.

Zet zároveň žádá o nový poměr vysílání mluveného slova a hudby a to tak, že v rámci denního vysílání musí časový rozsah zpravodajství, publicistiky, vzdělávání a sportu tvořit alespoň 35 % celkového rozsahu vysílání.

Fleishmann_Zet

Rádio Zet patří do aktivit společnosti Lagardere Active ČR(50 %). Druhým vlastníkem rádia je společnost Media Bohemia. Prezident Lagardere Active ČR Michel Fleischmann před koncem loňského roku uvedl, že Zet letos čekají změny. V týdenní poslechovosti by se chtěl dostat na hranici 80 tisíc posluchačů. To má být úroveň, která by mohla přinést alespoň nulové hospodaření. V roce 2015 představovala ztráta rádia Zet podle účetní uzávěrky 15 mil. Kč.

-mav-