RRTV zahájila řízení se stanicí Barrandov Muzika

čtvrtek, 26. ledna 2017, 11:30 Aktuality, TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zahájila správní řízení s provozovatelem stanice Barrandov Muzika, a to pro možné porušení licenčních podmínek. Měl je porušit tím, že 19. ledna 2017 odvysílal program Barrandov Muzika pod názvem „family barrandov bylo dříve muzika barrandov“, ačkoli podle licenčních podmínek měl být program odvysílán pod názvem Barrandov Muzika.

Jde o záležitost, kterou se Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zabývala už na svém předchozím lednovém zasedání. Provozovatel Barrandov Muzika, za kterou stojí Jaromír Soukup, měl RRTV požádat o předběžný souhlas se změnou licenčních podmínek, spočívajících ve změně názvu programu Barrandov Muzika na Barrandov Family. Ke změně názvu došlo od 1.1. 2017. Barrandov Muzika ale neměla souhlas rady, na což ji RRTV před čtrnácti dny upozornila a stanovila sedm dní na nápravu.

barrandov-family

V uplynulém týdnu se ve vysílání stanice objevil zmíněný název „family barrandov bylo dříve muzika barrandov“, kterým provozovatel reagoval na výzvu rady. Tento krok ale RRTV nestačí.

Radní zároveň vyzvali provozovatele Barrandov Muzika k podání vysvětlení ve věci možného ukončení vysílání programu Barrandov Muzika prostřednictvím družice. Zároveň vyslovili souhlas s převodem obchodního podílu společníka Petera Ňuňeze ve výši 49 % na Jaromíra Soukupa. Jak už bylo dříve oznámeno, Soukup je jediným vlastníkem společnosti provozující stanici Barrandov Family / Barrandov Muzika.

-mav-