ČRA zavádějí časovou synchronizaci do HbbTV

středa, 08. února 2017, 07:36 Aktuality, TV MediaGuru

České Radiokomunikace (CRA) nabízejí nově v rámci své služby HbbTV managera funkci časové synchronizace. Umožňuje časové propojení HbbTV aplikace s televizním vysíláním. Doplňující informace šířené prostřednictvím internetu se díky tomu dají navázat na konkrétní reklamní spot v lineárním vysílání.

Kromě klasické reklamy má časová synchronizace výhody i v oblasti sponzoringu, nebo self promotion televizních stanic, kdy například na konci pořadu mohou diváka odkázat na archiv odvysílaných dílů.

hbbtv_reklama

V rámci nového standardu HbbTV 2.0 bude možná i funkce tzv. multiscreen, tedy propojení TV obrazovky s dalšími zařízeními – s počítačem, ale i mobilem a tabletem.

Tím se také otevírá další možnost HbbTV, a to nákup přímo z televize. CRA plánují přímo do HbbTV zahrnout funkci platební brány, jejímž prostřednictvím bude možné provést platbu přímo v prostředí televizní obrazovky, nebo na spárovaném zařízení.

V současné době je k HbbTV v Česku připojeno přes 1 milion televizí. V roce 2017 bude penetrace HbbTV nadále růst mj. také proto, že samotné televizní společnosti investují do propagace a rozšiřování HbbTV funkcí. Do roku 2020 se odhaduje nárůst televizorů umožňujících HbbTV na 3,6 milionu domácností, z nichž má být 2,44 milionu aktivně připojených k internetu.

-mav-