Rada ČT bude jednat o volbě generálního ředitele

středa, 15. února 2017, 05:38 Aktuality, TV MediaGuru

Rada České televize bude ve středu projednávat harmonogram volby nového generálního ředitele této veřejnoprávní instituce. Od podzimu 2011 ji vede Petr Dvořák, mandát mu vyprší letos v září. Rada chce volbu jeho nástupce uspíšit, aby se nekonala těsně před podzimními parlamentními volbami. Vyplývá to z informací rady.

Podle dřívějšího vyjádření předsedy Jana Bednáře by rada měla v polovině února vyhlásit výběrové řízení, do konce března přijímat přihlášky a během dubna, případně května by volila nového ředitele.

Rada by se měla rovněž zabývat třemi stížnostmi ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše na ČT. Babiš (ANO) si Radě České televize mimo jiné stěžoval na reportáže týkající se jeho nákupu dluhopisů v pořadech 168 hodin a Reportéři ČT. Autoři podle něj porušili kodex ČT, proto pro ně žádá pracovněprávní postih.

Na programu jednání je i zpráva o stavu, změnách a rozvoji kanálu ČT24 za druhé pololetí 2016, včetně zprávy o činnosti zahraničních zpravodajů za rok 2016 a hodnocení pořadu Americká volební noc. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání jej označila za nevyvážený.

-čtk-