Soutěž ADC Creative Awards začala přijímat přihlášky

pátek, 03. února 2017, 15:33 Aktuality, Reklama MediaGuru

Soutěž ADC Creative Awards je otevřena pro podávání přihlášek. Přihlásit lze práce zveřejněné v období od 1. ledna 2016 do 28. února 2017. Rozhodující podmínkou účasti je původní kreativní koncept v jeho nezpochybnitelné originalitě vytvořené pro český trh. Přihlašovat je možné ve standardním termínu do 28. 2. 2017, případně za zvýšený poplatek v prodlouženém termínu do 15. 3. 2017.

„Počet přihlášek v posledních letech stoupá, a co je ještě podstatnější – loňský rok byl dokonce rekordní v počtu přihlašovatelů,“ konstatuje předseda Art Directors Club Radouane Hadj Moussa.

Přihlášené práce bude hodnotit kmenová porota doplněná o tři poroty odborné pro advertising, digital a design. Kmenová porota je zpravidla mezinárodní, složená z kreativců vlastnících prestižní mezinárodní ocenění, v porotách odborných zasedají lokální kreativci. V čele kmenové poroty se letos poprvé v historii soutěže představí žena.

Přihlášené práce jsou posuzovány ve všech odvětvích napříč oborem - od klasického Printu, TV, Radia reklamy přes Digital a New Media až po Direct Marketing, Branded Content, Design či Innovation. V kategorii Digital porota hodnotí originální a chytrá digitální řešení, která účinně propojují kreativitu a moderní technologie. Přihlásit lze webové stránky, aplikace, kampaně pro sociální sítě či kreativně ztvárněnou online inzerci. Na výsluní se v poslední době opět dostává originální video content, zejména online a interaktivní videa, která se mohou hlásit do kategorie Film. Kvalita exekuce se hodnotí v kategorii Craft.

Kampaně oceněné v lokální soutěži automaticky postoupí do mezinárodní soutěže ADC*E Awards. Tuto návaznost symbolizuje i relativně nový název soutěže Art Directors Club Creative Awards, která byla dříve známá pod názvem Louskáček. Louskáčkem se i nadále označuje samotné ocenění.

Vyhlášení ADC Creative Awards 2017 proběhne v klubu ROXY 6. dubna 2017. Před slavnostním večerem bude po celý den probíhat také celodenní doprovodný program, tentokrát pod názvem „From Zero to Hero“.

adccr

Letošní soutěž podpoří rovněž komunikační kampaň, jejíž kreativu připravila Zuzana Kubisová. Vizuály, které pojala ve stylu „Creative Head Hunts of the Year“, vznikaly ve spolupráci s Make-up Institutem za účasti držitelů „Louskáčků” z minulých ročníků.

-stk-