A!M Creative Challenge se letos spojuje s Avonem

úterý, 21. března 2017, 08:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Letošní ročník studentské soutěže A!M Creative Challenge, který pořádá mediální agentura Attention!Media, se letos spojuje s kosmetickou společností Avon Cosmetics. „Cílem naší účasti v soutěži je představit Avon Cosmetics v novém moderním světle a najít benefity a způsob komunikace, které budou zejména mladé ženy motivovat k tomu, aby se k nám přidaly,“ vysvětluje Petra Plesníková ze Sales Support oddělení společnosti. 

„Rádi bychom také využili potenciál účastníků soutěže, což jsou mladí lidé oplývající kreativitou a nápady a zároveň mají blízko k naší cílové skupině. Navíc nejsou ovlivněni různými interními procesy a nevidí za každým nápadem překážku, proč nápad nelze realizovat. Zároveň bychom rádi zbořili několik mýtů tradujících se o společnosti Avon Cosmetics a představili společnost i jako zaměstnavatele, který má potenciálním zaměstnancům co nabídnout,“ dodává Simona Škodová z HR oddělení společnosti.

Letošním zadáním tak je vytvořit kreativní kampaň zaměřenou na získávání nových Avon Ladies a Avon Gentlemenů mezi mladými lidmi. „V posledních dvou letech se intenzivněji zaměřujeme na generaci Millennials, tedy mladé lidi ve věku 15–26 let, kteří se svými odlišnostmi vymykají dosud fungujícím standardům. Naším cílem je omladit bázi Avon Ladies a Avon Gentlemanů a ukázat, že Avon je moderní, trendy a online,“ přibližuje Petra Plesníková.  

„Díky mladé generaci jsme rozšířili naši tradiční marketingovou komunikaci o digitální aktivity. Využíváme příležitostí internetu a nových médií pro představení široké škály našich aktivit a produktů. Nezávislost je pro nás velmi důležitá, proto dlouhodobě spolupracujeme s influencery z řad blogerů a vlogerů a jsme partnerem soutěže Czech Blog Awards. Věříme v sílu videoobsahu a sociálních sítí. Velký potenciál v přiblížení se ke generaci Millennials vidíme tento rok na Instagramu. Vytvořili jsme proto komiksové postavy Olu & Lolu, se kterými se mohou mladí lidé ztotožnit. Pravidelně také spolupracuje na projektech, jako jsou televizní show Tvoje tvář má známý hlas či Superstar,“ přidává se Jitka Hrdinová z Digital Activation oddělení společnosti. Příležitosti, které Avon Cosmetics vytváří pro mladou generaci, jsou nejen v podobě marketingové komunikace, ale i v nové produktové řadě mark., která byla uvedena na trh v březnu tohoto roku.

Avon chce také vylepšit image svého employer brandu. „Naše společnost je již druhým rokem držitelem certifikace Top employer. Jedná se o zavedenou mezinárodní společnost zaměstnávající 160 zaměstnanců v odděleních obchod, marketing, finance, zákaznický servis, logistika atd. Od ostatních zaměstnavatelů na českém trhu se liší zejména skvělým balíčkem benefitů pro své zaměstnance, rozvojovým programem pro mladé manažery, workshopy na podporu efektivity týmu (Lego SeriousPlay, DISC) či pravidelnými setkáními Idea Generator, kde mohou zaměstnanci sdílet své nápady na zlepšení,“ říká Škodová a dodává: „Hrdost zaměstnanců podporuje také aktivita společnosti v oblasti společenské odpovědnosti firem. Avon Pochod, kterého se v České republice loni účastnilo přes 28 tisíc lidí, je největší událostí svého druhu v Evropě, největší charitativní událostí v České republice a v roce 2016 přinesl více než 9 milionů Kč příspěvkovým organizacím podporujícím boj s rakovinou prsu.“

Soutěž A!M Creative Challenge probíhá od začátku března a končí 17. května, kdy proběhnou finální prezentace nejlepších týmů před porotou, jež vybere vítěze. Své návrhy mohou studenti nahrávat na stránkách www.creativechallenge.cz do 14. května.

-stk-