AMU přechází na jednotný vizuální styl

středa, 08. března 2017, 16:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Akademie múzických umění (AMU) mění po 15 letech svůj vizuální styl. Dlouho používané logo v podobě rovnice a nejednotná loga fakult nahrazuje začátkem letního semestru aplikovaný vizuální styl, jenž je dílem grafiků Martina Strnada a Filipa Heyduka z grafického studia Heyduk, Musil & Strnad. 

amu_vstup_budova

Nový vizuální styl AMU je založen na grafické podobě značky, písmu, barvách a doplňkových prvcích. Základním prvkem jsou litery „A“ a „MU“, které se skládají vertikálně a horizontálně v obdélníku. Jsou vysázeny titulkovým písmem Alternate Gothic No. 2. „A je dominující litera, symbolizující bránu do loga, dohromady s MU vytváří základ pro další loga jednotlivých fakult,“ popsal Martin Strnad. U jednotlivých fakult se k AMU přidávají litery D, F a H, které jsou provedeny v barevném řešení. Divadelní fakulta má svou tradiční oranžovou, filmová a televizní je charakterizována červenou, hudební a taneční má jasně modrou. 

amu_fakulty

„Značku AMU nechápeme jako něco fixního, ale jako neustále se proměňující a přeskupující prvek. Nemusí mít pevnou podobu – může se natočit, přetvořit, doplnit, rozvinout, zvětšit nebo zmenšit, může se zjednodušit nebo naopak zaplnit. Stále si ale zachovává svou originalitu a jedinečnost a stále vyjadřuje totéž – hru s prostorem,“ dodávají autoři stylu.

hamu_damu_plakaty_ulice

web

Před začátkem nového akademického roku budou v novém stylu také spuštěny nové webové stránky, složené ze čtyř webů. Nová podoba vznikla na základě dotazníkového výzkumu. Grafická podoba je opět dílem studia Heyduk, Musil & Strnad, redakční systém připravila firma Proboston.

-stk-