Burda mění weby Elle a Marianne, má nové formáty

úterý, 21. března 2017, 11:17 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Burda Praha upravuje své digitální portfolio. V úterý 20. 3. 2017 spouští redesign svého nejsilnějšího lifestylového webu elle.cz. Nový vzhled dostane také web marianne.cz.

Nová Elle.cz má mít modernější a graficky čistší vzhled. "Novinky se týkají layoutu i zcela nových inzertních pozic,“ říká ředitel digitálního oddělení Petr Kabrna.

elle_web

Z hlediska inzertních pozic došlo k zásadní změně, kdy byl běžný branding nahrazen novým velkým display formátem, který je pozicován mezi hlavičkou webu a obsahem na celou šířku stránky ve tvaru obdélníku. „Nový formát typu megaboard zapadá do struktury stránky a pro klienty představuje exkluzivní možnost spojení s brandem Elle,“ dodává manažerka pro digitální inzerci Renáta Hybká.

Dále se na webu mění pozice pro nativní advertising. PR články jsou umístěny přímo pod hlavičkou webu a jejich vizibilita je vždy fixována na několik dní.

Web Elle.cz měsíčně navštěvuje přibližně 83 tisíc RU, kteří zobrazí 1,5–1,7 milionu stránek. Inzerentům jsou nabízeny multiformátové balíčky využívající kromě vizibility v printu i stránku na síti Facebook s více než 64 tisíci fanoušky a na Instagramu (34 tisíci sledujících).

Jako technická platforma pro novou podobu Marianne.cz byl využit projekt Thunder, postavený na verzi open source systému Drupal. V Česku má jít o zcela první implementaci Thunderu ve vydavatelstvích vůbec.

marianne_web

„Časopis Marianne je vlajkovou lodí Burdy. Očekáváme, že se modernizací jeho on-line verze posuneme blíže čtenářkám i obchodním partnerům,“ říká generální ředitelka společnosti Petra Fundová. S titulem je svázán největší nákupní event ve střední Evropě, Dny Marianne, který se letos v září bude konat už posedmnácté. Lifestylový web Marianne.cz dosáhl v únoru 56 242 reálných uživatelů, kteří si zobrazili 808 429 stránek.

-mav-