Alza.cz expanduje, testuje prodejní automaty

úterý, 04. dubna 2017, 10:24 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Alza.cz plánuje v roce 2017 další expanzi. Po nové pobočce v Maďarsku a rozšíření Alza Showroomu v Bratislavě by měla být letos otevřena pobočka také v Rakousku ve Vídni. V Ostravě zahájí provoz nové regionální centrum. Kromě toho se pilotuje první prototyp prodejního automatu, který je umístěn v podzemních garážích OC Eden v Praze.

Koncept prodejního automatu vychází z dobře známých automatů na bagety a cukrovinky a nabídne několik desítek drobnějších produktů, například SD kartu, baterii do fotoaparátu, nabíječku k telefonu, propojovací kabely, ale také i drogerii.

Alza prodejní automat
Alza prodejní automat

„Projekt cílí na možnost umístění prodejních automatů na strategických místech, kde není možné umístit prodejnu ani výdejní automat AlzaBox. Pokud se prodejní automat osvědčí, nachystáme mnoho dalších vylepšení,“ uvedl Jan Moudřík, ředitel expanze, facility a showroom managementu Alza.cz.  

Platba zboží je možná pouze kartou, nicméně je akceptována i nad částky přesahující 500 Kč, a to díky implementaci kompletního karetního terminálu s PIN padem. Aplikaci vyvíjela ČSOB přímo pro Alza.cz. Uživateli je na místě vydán základní doklad o prodeji, dle kterého je možná základní identifikace prodeje.

-stk-