Tiscali koupila od Knowlimits web Karaoketexty.cz

čtvrtek, 27. dubna 2017, 18:10 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Tiscali Media uzavřela se společností Knowlimits Group smlouvu o koupi webového projektu Karaoketexty.cz. Průměrná měsíční návštěvnost webu, který nabízí texty písní, jejich překlady a možnost přehrávání textů společně s videem, činí 850 tis.reálných uživatelů. Jde o největší akvizici v historii Tiscali Media.

Po koupi služby Úschovna.cz  jde tak o další velkou akvizici nového projektu. Web Karaoketexty.cz má doplňovat stávající portfolio firmy v čele s webem Osobnosti.cz a chystaným projektem CZhity.cz, který nabídne profesionálně zpracované noty a akordy pro muzikanty.

„Koupi Karaoketexty.cz považujeme za důležitý strategický krok pro další rozvoj naší firmy. Dlouhodobě patříme mezi desítku největších provozovatelů internetových stránek u nás a chceme samozřejmě dál růst,“ uvedl generální ředitel Tiscali Media Michal Kubík.

Michal Kubík
Michal Kubík

Projekt Karaoketexty.cz vznikl v roce 2007 a od ledna 2015 spadal pod obchodní zastoupení ARBOmedia. Web nabízí databázi komunitně zpracovaných textů písní od českých i zahraničních interpretů. Uživatelé zde vedle originálního znění najdou i české překlady zahraničních písní a možnost přehrání videí s průběžně zobrazovaným textem v takzvaném karaoke módu. Karaoke je možné přehrávat i v playlistech a součástí webu je i speciální stránka s blížícími se koncerty, diskusní fóra a pravidelné uživatelské soutěže. Jedním z dalších cílů projektu má být propagace hudebních skupin, interpretů a textařů, kteří zde pro své fanoušky mohou připravit kompletní sbírku svých textů.

Součástí akvizice je i slovenská verze webu, která na adrese Karaoketexty.sk osloví měsíčně 260 tisíc uživatelů.

„Do budoucna počítáme s dalším rozvojem projektu, především v oblasti zkvalitnění obsahu a přípravy mobilních aplikací pro iOS a Android,“ dodává Michal Kubík.

-mav-