Agentura Grunex koupila portál Dota 2

pátek, 26. května 2017, 10:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Agentura Grunex, specializující se na marketingové a PR aktivity se zaměřením na počítačové hráče, koupila česko-slovenský komunitní portál věnovaný free-to-play hře Dota 2. Cílem akvizice má být nabídnout klientům přesnější a více provázané kampaně. Cena transakce nebyla zveřejněna. Po loňském vstupu do televizního herního pořadu Re-Play tak oznamuje Grunex další akvizici.

„Soutěžní i amatérské počítačové hraní je v České republice i na Slovensku neustále na vzestupu, čehož si přirozeně všímají také naši klienti z oblasti IT, ale i mimo ni. Abychom jim mohli nabídnout opět kvalitnější zacílení a větší provázanost jejich kampaní, rozhodli jsme se pro další komunitní akvizici,“ zdůvodnil Martin Liberský, majitel agentury Grunex.

Dota 2 patří mezi světově nejznámější hry konceptu free-to-play, které si může zdarma stáhnout a zahrát kdokoliv. Je postavena na tzv. MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) platformě, kdy proti sobě stojí dva pětičlenné týmy virtuálních hrdinů.  Na internetu ji každou hodinu hraje celosvětově v průměru na 600 tisíc fanoušků.

-mav-