ČT natáčí thriller Vzteklina s Kryštofem Hádkem

úterý, 16. května 2017, 11:48 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize začala natáčet minisérii Vzteklina s Kryštofem Hádkem, Stanislavem Majerem, Johanou Matouškovou a Janem Vlasákem v hlavních rolích. Režisérem je Tomáš Bařina. Kreativním producentem je Josef Viewegh, v jehož tvůrčí producentské skupině vznikly i seriály Cirkus Bukowsky nebo Rapl.

Pro Tomáše Bařinu, který stál za snímky Román pro muže nebo Bobule, je to první setkání se seriálovou tvorbou. „Diváci České televize se mohou těšit na čistokrevný thriller, což je jeden z mých nejoblíbenějších žánrů,“ říká Bařina. „Mým osobním cílem je udržet diváky v nepřetržitém narůstajícím napětí po dobu šesti hodin. To ale neznamená, že v našem seriálu nebude místo pro humor, který je důležitým kořením každého správného thrilleru,“ dodal.

Vzteklina, Kryštof Hádek, foto: ČT
Vzteklina, Kryštof Hádek, foto: ČT

Příběh Vztekliny začíná v blízkosti jedné šumavské vesnice, kde se objevují nakažená zvířata. Virolog Pavel Rogl  (Kryštof Hádek) má za úkol nalézt příčinu a dohlédnout na vakcinaci. Vedle toho je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů vyšetřujících záhadnou dvojnásobnou vraždu, která se stala v okolních lesích. Postupně na povrch vyplouvá i tíživé tajemství, které skrývá děsivý příběh poválečné historie vesnice.

„Vzteklina v názvu seriálu je nejen pojmenováním smrtelné nemoci, ale vlastně jakousi alegorií něčeho tajemného, co se skrývá v historii kraje, kde se děj odehrává. To, jak se člověk nebo i kraj jeví navenek, nemusí být opravdové. A to, co je skutečně nebezpečné, je pro lidské oči často na první pohled neviditelné. Odhalí se, že nakonec v každém z nás je nějaká míra ‚vztekliny‘,“ říká dramaturg Petr Pauer.

Vzteklina, TV Mini-Serie natáčená Českou televizí v roce 2017, režie Bařina Tomáš, Lokace fotografování : Lhotka, Brdy
Vzteklina, minisérie natáčená Českou televizí v roce 2017, foto: ČT

-mav-