ČT natáčí vánoční pohádku Nejlepší přítel

čtvrtek, 25. května 2017, 15:54 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize natáčí ve skanzenu na Veselém Kopci vánoční pohádku Nejlepší přítel. Původní scénář napsala Lucie Konášová, která je autorkou scénáře například i k televiznímu pohádkovému filmu Anděl Páně. Nevychází z žádné známé předlohy, ale má klasickou pohádkovou stavbu, řekl ČTK Daniel Maršalík z České televize.

"Přesné uvedení není ještě známé, ale počítá se s tím, že bude uvedena o letošních Vánocích," uvedl Maršalík.

Nejlepší přítel je pohádka o hledání štěstí, lásce, ale především o přátelství, které se ukáže silnější než bohatství nebo pekelná hrozba. Režíruje ji Karel Janák, mezi herci se objeví Marek Adamczyk, Zdeněk Piškula, Miluše Bittnerová, Hana Vagnerová, Kristína Svarinská, Jiří Lábus, Ondřej Sokol, Petr Stach nebo Jiří Langmajer.

Skanzen na Veselém Kopci není jedinou lokací, kde pohádka vzniká. Natáčelo se již v Ploskovicích na zámku, točit se bude ještě ve slévárnách nedaleko Berouna, na zámku Hluboká a ve Žlebech.

Skanzen je oblíbenou kulisou filmařů. Vznikala v něm například filmová pohádka Lotrando a Zubejda, v 80. letech prostředí posloužilo pro televizní seriál Cirkus Humberto. Záběry z Veselého Kopce jsou i v pohádce Nesmrtelná teta, z jedné ze zdejších chalup pocházela odvážná Bohdanka z televizního filmu Sedmero krkavců v režii Ludvíka Ráži, který se vysílal na Vánoce roku 1993. V roce 2007 ve skanzenu točil Jiří Strach pohádku Tři životy podle scénáře Věry a Václava Šaškových, i tu Česká televize uvedla poprvé o Vánocích.

-čtk-