Globální marketing Notina povede Gabriela Lungu

čtvrtek, 11. května 2017, 18:06 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Do čela globálního marketingu a komunikace společnosti Notino (dříve Parfums.cz) přichází Gabriela Lungu. „Notino má své zastoupení na trzích 15 evropských států a také v USA; procházíme obdobím globálního rebrandingu a tento rok zahajujeme svoji činnost na mnoha nových trzích,“ uvedl Michal Zámec, zakladatel a výkonný ředitel společnosti Notino, a dodává: „Nadešel správný čas posílit globální marketingové aktivity. Gabriela má obrovské mezinárodní zkušenosti v budování úspěšných značek, má podnikatelského ducha, který dobře ladí s naší DNA. Prokazatelně má výsledky v kreativitě a integraci komunikace, to bude Notino v nadcházejících měsících velmi potřebovat.“

Gabriela Lungu
Gabriela Lungu

Hlavní úkol Gabriely Lungu je rozvíjet značku Notino a vylepšit zkušenosti, které mají zákazníci s firmou Notino po celém světě. „Mým cílem je z Notina vytvořit smysluplnou a inspirativní kosmetickou značku, jež bude charakteristická propojením se zákazníky a která jde za hranici pouhé funkčnosti. Chci značku obohatit o zdravou míru kreativity a docílit emocionální odezvy na všech trzích, na kterých operujeme,“ doplnila Gabriela Lungu.

Gabriela Lungu, původem z Rumunska, má 20 let zkušeností v integrované komunikaci, včetně 13 let se seniorským vedením. Její pracovní portfolio zahrnuje zkušenosti z oblasti reklamy, public relations, digitálních a sociálních médií, a to jak v lokálním, tak mezinárodním prostředí. Jejím posledním působištěm byla agentura Disruption – TBWA/Londýn spolupracující například s Airbnb, kde zastávala pozici kreativního partnera. V této agentuře také vedla spuštění nového produktu nazvaného Disruption Live. Před působením v TBWA byla šéfkou kreativního oddělení pro UK & EMEA a vedla oddělení spotřebitelského marketingu pro EMEA v globální společnosti Weber Shandwick, sídlící v Londýně. Předtím působila také v rumunské Ogilvy PR, v roce 2006 založila boutique agenturu The Practice, kterou o sedm let později odkoupila mediální skupina Publicis.

-stk-